De beurs opstappen

Beleggen, dat is toch alleen maar voor de grote jongens? Ja dat denken veel mensen. En wanneer we aan de beurs denken zien we gelijk Wall Street voor ons. Vele schermen met allemaal rode en groene cijfers die moeten aangeven of een bepaalde beurs goed gaat of niet. Maar voor veel mensen is het een hoop verwarde taal en begrijpen we er vrij weinig van. Maar beleggen hoeft helemaal niet meer voor de grote jongens te zijn en hoef je er ook niet alles over te weten. Ook die ins en outs hoef je niet continue in de gaten te houden. 

 

De beurs opstappen kan ook zo…

Namelijk met cfd Trading. Maar wat cfd trading is, dat leggen we graag uit.  Want wanneer je wilt handelen op de beurs zonder dat je het een big deal is als de koersen stijgen of dalen dan is cfd trading ideaal voor jou. Want hierbij kan jij namelijk ieder moment een orde plaatsen over de verandering van de koers. Dus je hoeft er niet altijd met je neus bovenop te zitten. 

 

Cfd trading is een handelsproduct. En dit handelsproduct staat voor 'contract for difference'. Wanneer je de beurs op gaat leg je namelijk verschillende handelsproducten af in een koerswisseling. Zo kan je kijken of er eventuele prijsstijgingen of eventuele prijsdalingen komen of zijn. En met cfd trading kan je hierdoor op elk moment handelen. Bij de normale beurs is namelijk op een bepaald moment van de dag de beurs gesloten waardoor je niet kan verkopen of kopen. Daarom moet je daarbij goed kijken wat de ontwikkelingen zijn en moet je goed vanuit je instinct bepalen of je iets verkoopt of koopt. Het is en blijft natuurlijk altijd een 'wat als' spelletje en 'had ik maar'. Want je kan het van te voren natuurlijk niet weten. 

 

Met cfd trading kan je short of long gaan. Dit betekend dat je bij een koersdaling short gaat en bij een koersstijging ga je long. Het zijn allemaal trucjes en handvaten die je erbij krijgt om goed te handelen op de beurs en zo min mogelijk geld te verliezen. Maar het is natuurlijk altijd een kat en muis spel want met beleggen en met de beurs is er altijd de kans dat je geld verliest. Maar je kan ook geld verdienen. Het is een grote wisselwerking van geld verdienen en geld verliezen. Het is de grote kunst om op tijd te verkopen of kopen.