Een heftruck kopen

Het vinden van de juiste heftruck voor je bedrijf is vereist. Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de lange termijnkosten, waaronder hoeveel en hoe hoof de machine kan heffen, hoe voorzichtig je moet zijn bij het manipuleren van de last in de gevoelige gebieden en of je een gebruikte of nieuwe heftruck moet kopen. In dit artikel worden de factoren besproken waar je op moet letten als je een gaat heftruck kopen.

Nieuw of gebruikt

Een heftruck kopen is leuk om te doen, maar een belangrijke overweging waarbij je geconfronteerd kan worden bij het vergelijken van trucks, is of ze een nieuwe of gebruikte moeten kopen. Soms is het geen keuze, maar alleen een optie. Er zijn ook goede gebruikte heftrucks te vinden. Als je een gebruikte heftruck wil kopen is het verstandig om te letten op de volgende criteria: leeftijd en diensturen. De leeftijd is de meest kritische overweging, is de ouderdom van de machine een van de eerste dingen die je moet overwegen. Meestal gedrukt in het serienummer kan je het jaar vinden waarin de machine is gevaardigd. Als je geld wil besparen zoek dan een machine die ouder is. Ook de diensturen zijn van belang. Onder diensturen worden de sleuteluren en dodemansuren verstaan. Sleuteluren zijn de tijd waarin de sleutel werd aangezet. En de dodemansuren zijn de uren waarop de machine daadwerkelijk in gebruik is.

Specificaties

Bij het vergelijken van trucks zijn er specificaties die kunnen helpen bij het wel of dan niet kiezen van een heftruck. Een specificatie die van belang is bij de overweging is de stroombron. De twee belangrijkste opties zijn: elektrisch en interne verbranding. Elektrisch wordt uitsluitend aangedreven door een ingebouwde batterij. Interne verbranding wordt aangedreven door een traditionele motor die op een van de verschillende soorten brandstoffen werkt. Elektrische motoren kunnen meegaan tot ongeveer 6 uur als je hem continu gebruikt. Het voordeel van elektrische motoren is dat het geen uitstoot produceert en dat het zeer zuinig is in termen van brandstof. Verbrandingsmotoren hebben weer een groter bereik. De vooraf prijs bij het kopen van een heftruck is goedkoper dan bij een elektrische. Echter is de brandstofprijs wel hoger over alle jaren heen.

Banden

Banden zijn ook belangrijk om mee te nemen in je overweging voor welke heftruck je gaat kiezen. Banden worden grotendeels bepaald door de werkomgeving waarin je werkt: binnen of buiten, verharde oppervlakken of ruw terrein. Er zijn drie verschillende soorten om uit te kiezen: pneumatisch, kussen en polyurethaan. Het is aan te raden om op internet nader research te doen wat de voordelen en nadelen van elk bandtype is.