Enkele tips om effectief te kunnen verhuizen

Als nieuwe- en trotse eigenaar van een mooi appartement aan de Dikninge in Buitenveldert kon ik niet wachten om te beginnen met verbouwen. Ik ben opgegroeid in Buitenveldert, maar was in mijn tienerjaren verhuisd naar Haarlem. Haarlem is een geweldige stad, maar toen ik de mogelijkheid om terug te keren naar mijn oude buurt en dat samen met mijn vrouw en 3 kinderen, twijfelde ik geen moment. Mijn vrouw wou altijd in Amsterdam wonen en wij werken allebei in de grote stad, dus het was een ideale mogelijkheid om terug te keren en gebruik te maken van deze mogelijkheid. 

Het verbouwen van een nieuwe woning vergt veel tijd en energie, maar het is het allemaal waard aan het eind van de dag. Er moet gekeken worden voor een nieuwe keuken, nieuwe laminaat, de inrichting en het verplaatsen van meubels die meegaan naar het nieuwe appartement. Kortom, het is een periode van hard werken en het gaat zeker 3 tot 5 dagen duren voordat het volledig verhuisd is. Ook zal het zetten van de vloer, het leggen van laminaat en het verven ook een week duren. Ik zal enkele tips delen dat het inrichten en verhuizen een stuk makkelijker maakt. 

1. Plan de activiteiten goed in

Zorg ervoor dat je de activiteiten rondom het verhuizen goed inplant. Activiteiten als het zetten van de vloer en verven moet uiteraard voor het daadwerkelijk verhuizen verricht zijn. Nieuwe meubels worden op deze manier niet beschadigd en op deze manier kan de vloer netjes gezet worden en de muren strak geverfd worden. Zorg er ook voor dat je goed bent voorbereid op intensieve werkzaamheden. Het verhuizen van bijvoorbeeld een koelkast kan heel zwaar zijn. Zorg er daarom voor dat je voorzien bent van genoeg mankracht. Familieleden en vrienden willen je graag helpen met de werkzaamheden.  

2. Kies voor een stijl die bij jou past

De juiste stijl zorgt voor een fijne sfeer binnenshuis. Ikzelf en mijn vrouw zijn fan van visgraat vloeren en donkere kleuren. Deze vorm van laminaat zorgen voor een mooi en traditioneel patroon op de vloer en een visgraat vloer biedt ook meer vorm aan de vloer naar mijn mening. Ik kan zelf geen visgraatvloer en ben daarom op het internet gaan zoeken naar houten vloeren Amsterdam en kreeg direct een lijst met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leggen van visgraat vloeren. Ook heb ik gekozen voor donkere gordijnen en witte verf voor de muren. Dit is een keus die je zelf moet maken. Kies voor de stijl die het best bij jouw persoonlijkheid past. Heb je een vrouw of kinderen? Dan heb je de mogelijkheid om de keuze samen te maken. Zo is iedereen blij en kan je optimaal genieten van de nieuwe woning.