Epoxy helpt je met het onderhoud

De zomer is echt nog niet voorbij, maar iedereen is weer naar school of aan het werk. Jij zult ook merken dat je helaas minder tijd op het water, in je bootje kunt doorbrengen dan je de afgelopen tijd hebt gedaan. Natuurlijk ga je er in het weekend nog graag op uit, maar dan moet je het wel net even treffen met het weer. Het is dus misschien verstandig om alvast aan het jaarlijkse onderhoud van je boot te beginnen. Want, hoe zuinig je er ook op bent, er zullen altijd krasjes en gebruikssporen op terechtkomen na een zomer vol waterplezier. Epoxy is het perfecte middel om je boot weer in topconditie te krijgen.
Epoxy

Epoxy is een handig middel

Deze kunstmatige hars is gemakkelijk aan te brengen en te bewerken. Zo kun je kleine gaatjes in de bodem van je boot repareren in een oogwenk. Ook kun je epoxy in krassen en butsen smeren, even opschuren en opnieuw schilderen. Je boot is weer als nieuw en klaar voor de komende zomer. Ook al lijkt die zomer nog heel ver weg. Epoxy bestel je gemakkelijk online en het wordt snel geleverd. Weet je nog niet wanneer je aan het onderhoud gaat beginnen? Bestel je materialen dan gewoon alvast, je kunt dan aan de gang zodra je zin krijgt om wat te gaan doen.

Niet alleen handig voor bootjes

Je kunt met epoxy veel meer dan alleen je bootje repareren. Wat denk je van het maken van mooie projecten voor in huis? Of het repareren van je grindvloer? Daar had je waarschijnlijk nog niet aan gedacht. Eigenlijk is het, als je graag met je handen bezig bent, altijd handig om epoxy in huis te hebben. Je kunt dan direct als je iets bedenkt aan de gang. Want ook de meest creatieve mensen zullen vooruit moeten denken.

Terug naar je bootje

Want wat kan er nou helemaal mee gebeuren dat zorgt voor schade? Je kunt natuurlijk nogal onzacht tegen de wal komen. Dan heb je zo een flinke deuk te pakken. Ook kun je per ongeluk met je hengel langs de kant van de boot schrapen, dit levert lelijke krassen op. Zo zijn er tal van dingen die mis kunnen gaan en die (kleine) schades opleveren. Gelukkig kun je deze gemakkelijk zelf verhelpen door epoxy te gebruiken.