Grote ruimtes met grote oppervlakken schilderen? Gebruik een professionele verfspuit

Als je voor een klant ruimtes met grote oppervlakken gaat verven is het belangrijk dat dit secuur wordt gedaan. Bij grote oppervlakken zijn kleine schoonheidsfoutjes al snel zichtbaar. Het egaal aanbrengen van de verf op de muren is daarom ook heel belangrijk. Tuurlijk is je ervaring en kennis hiervoor het belangrijkste. Echter kan het gebruik maken van de juiste tools zorgen dat deze kennis en ervaringen nog beter tot zijn recht komen. Een professionele verfspuit zorgt ervoor dat je veel sneller grote oppervlakken kunt schilderen. Daarnaast zorgt de verfspuit voor een mooi egaal resultaat.

Een professionele verfspuit kopen of huren?

Je kan bij Bouwmaat eenvoudig gereedschap huren of kopen. Dit kan je heel gemakkelijk online doen. Je plaatst je bestelling online en je kan je bestelling vervolgens afhalen bij een vestiging bij jou in de buurt. Als je voor 13:00 besteld dan kan je alles de volgende werkdag ophalen. Of je nou spullen koopt of huurt. Voordat je verfspuit gaat aanschaffen is het belangrijk om goed na te denken hoe vaak je die daadwerkelijk gaat gebruiken. Een professionele verfspuit kopen kan een aardige investering zijn. Bedenk daarom van te voren hoe vaak je hem gaat gebruiken, als dit met enige regelmaat is dan kan je hem beter kopen. Is het echter maar voor één klus dan doe je er goed aan om de verfspuit eenmalig te huren.

Beter en sneller schilderen

Sommige schilders hebben het schilderen met een kwast of roller tot een ware kunst verheven. Echter is het voor ZZP’ers makkelijker om een verfspuit te gebruiken. De verfspuit zorgt ervoor dat de verf gelijkmatig verdeeld wordt en dat je niet ergens teveel verf aanbrengt. Ook in moeilijk bereikbare hoeken waar je met een kwast als snel een dikke laag achter laat. Daarnaast heeft een professionele verfspuit allerlei verschillende standen zodat je altijd controle houdt over je schilderwerk. Zo kan je bijvoorbeeld de druk en de spuitkop aanpassen. Naast het mooie resultaat zorgt een verfspuit er ook voor dat je veel sneller werkt dan met een verfroller. Met name voor grote oppervlakken is de verfspuit erg geschikt. In tegenstelling tot een verfroller kun je in één keer doorgaan. Daarnaast droogt de verf een stuk sneller waardoor indien nodig snel de tweede laag aangebracht kan worden.