Je eigen bedrijf als vakman

Meer verdienen als vakman

Je bent tijdens je Mbo-opleiding opgeleid tot een vakman. De logische volgende stap is natuurlijk om een baan in je vakgebied te vinden bij een goed bedrijf. Maar is dit wel echt zo? Een goede vakman verdient een prima salaris maar het voltooid absoluut niet het volledige potentieel van wat mogelijk is. Je kunt nog altijd het beste een eigen bedrijf beginnen als je echt geld wilt verdienen. Misschien klinkt dit wat intimiderend maar het is heel goed mogelijk om als een freelance vakman veel te verdienen, zolang je jezelf maar op de juiste manier positioneert. In dit artikel bespreken we hoe je een eigen bedrijfje kunt beginnen als vakman.

Een eigen bedrijf beginnen is een hele stap. Het kan voordelig zijn eerst een paar jaar op te doen bij een al bestaand bedrijf. Maar in plaats van dat je slechts je werk doet kun je ook opletten hoe de bedrijfsvoering in elkaar zit. Stel vragen over winst, kosten, omzet, belasting etc. Op deze manier leer je al de basis die je nodig zult hebben om in de toekomst zelf je bedrijf te beginnen.

Een eigen bedrijf starten

Als je uiteindelijk goed voorbereid begint met je eigen bedrijf is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je jezelf op de juiste manier in een niche positioneert. Op deze manier is het makkelijker je eerste klant te krijgen. Er zijn vakmensen die bijvoorbeeld stucdiensten leveren maar wist je dat stuken ook een geschiedenis van kunstvol stuken heeft? Wanneer je je creativiteit in je vakwerk gebruikt ben je in een klap ontzettend uniek. Dit is een goede manier om je eerste klanten te krijgen als eigen bedrijf.

Creativiteit en zuinigheid

Wanneer je je eigen bedrijf begint ga je van loon naar winst. Het is dus ontzettend belangrijk dat je meer verdient dan je uitgeeft. Daarom is het belangrijk je kosten bij te houden en bij te houden en te berekenen wat je winstgevend zal maken. Als vakman zul je waarschijnlijk bouwmaterialen nodig hebben. Zorg ervoor dat je hoogwaardige bouwmaterialen inkoopt maar dat je niet te veel betaald. De laatste tip die ik wil meegeven is dat als je je eigen bedrijf begint je ook denkt aan de marketing. Je kunt dit zelf doen of mensen inhuren om het voor je te doen. Een goede online aanwezigheid kan ervoor zorgen dat je ontzettend veel klanten trekt. Op deze manier kun je een succesvolle start maken met je eigen bedrijf en meer verdienen dan je collega’s in loondienst.