Muggen hebben geen reden om te bestaan

Er is geen enkel ander dier zo gehaat en zo nutteloos als de mug. Niet alleen heeft de mug geen positieve bijdrage aan het milieu, zoals bijvoorbeeld bijen, of andere insecten die helpen met het verspreiden van planten sporen. Maar ook heeft de mug ontzettend veel negatieve effecten op de mensheid. De mug is natuurlijk zoals iedereen weet ontzettend irritant door alleen al het geluid dat ze maken terwijl ze rondvliegen. Probeer maar eens in slaap te vallen als er eentje in je kamer in de rondte vliegt, het is onmogelijk. Daarnaast als ze je steken zit je natuurlijk de volgende dag constant met een jeukende plek, krabben helpt niet en maakt het alleen maar erger. In de rest van dit artikel bespreek ik nog meer waarom muggen niet zouden moeten bestaan en wat je kan doen om ze te bestrijden.

 

Meest dodelijke dier op aarde

 

Niet haaien, of slangen, of zelfs nijlpaarden zijn de meest dodelijke dieren op aarden, maar muggen. Of om precies te zijn, de welbekende malaria mug. Ook al zijn er tegenwoordig middelen om malaria te bestrijden, sterven er in armere, minder welvarende landen nog miljoenen mensen aan de ziekte. Muggen zijn daarom niet alleen irritant, nutteloos en ongelooflijk vervelend, maar ook nog eens super gevaarlijk. De mensheid zou beter af zijn zonder muggen, en andere dieren ook. Er zijn tegenwoordig wetenschappers die plannen maken om de muggen compleet uit te roeien. Zo zouden we een virus kunnen verspreiden dat één of twee generaties later voorkomt dat de muggen zicht verder kunnen voortplanten. Op die manier zal de populatie groei van de muggen tot een stop komen. Van een ethisch oogpunt is het natuurlijk maar de vraag of het uitroeien van een diersoort omdat ze irritant (en in sommige gebieden gevaarlijk) verantwoord is. Maar het belangrijkste argument in deze discussie is dat de mug absoluut geen enkele toegevoegde waarde heeft aan het ecosysteem of de natuur.

 

Wat te doen zolang er nog muggen zijn?

 

Helaas zal het nog even duren voordat het muggen probleem verleden tijd is. Gelukkig tot die tijd zijn er verschillende manieren om jezelf te beschermen tegen deze monsters. Bijvoorbeeld care plus biedt verschillende manieren om muggen tegen te houden. Zoals anti-muggen sprays, of vaas, of tenten. De hoop is dat in de nabije toekomst dit helemaal niet meer nodig zal zijn, maar tot die tijd is het beste maar het probleem zo goed mogelijk aan te pakken.