Vind je droombaan

Wanneer je jong bent, klinkt het allemaal heel leuk. “Je kunt alles worden wat je maar wil.” Hoe onrealistisch het soms ook is, zoals een prinses, astronaut of professioneel voetbalspeler. Als kind heb je vaak de gekste dromen en vindt iedereen het nog schattig. Maar dan wordt je ouder. Ineens staat er veel druk op je om toch een serieuze keuze te maken. Je moet immers wel een vervolgstudie kiezen. Het vinden van je droombaan is vaak nog niet zo gemakkelijk.

Studie

Het begint al bij het kiezen van de studie die je wil gaan doen. Want welk niveau je ook doet, mbo, hbo of universiteit, je komt er tegenwoordig helaas niet meer onderuit om een vervolgopleiding te volgen wil je een goede baan vinden. Dus je zult toch een keuze moeten maken. En deze keuze moet vaak al op een jonge leeftijd gemaakt worden. En wie weet er op zijn zestiende nou wat hij voor de rest van zijn leven wil doen? Er staat enorm veel druk op het maken van de juiste studiekeuze, maar dit is vaak enorm moeilijk. Daarom is het belangrijk dat je bij veel studies gaat kijken voordat je een keuze maakt. Het bespaart je namelijk veel geld als je meteen de juiste studie doet in plaats van vijf studies niet afmaakt omdat het “het toch net niet” was. Jezelf onderwijzen in wat er allemaal mogelijk is, is daarom heel slim.

Werk vinden

Wanneer je de juiste studie gevonden hebt, zul je ook redelijk weten wat voor een baan je zoekt. Bij je studiekeuze, kun je ook al in gedachten houden hoe ruim of krap de arbeidsmarkt is. Soms kan je wel de perfecte droom studie en baan vinden, maar is er geen werk op de markt. In dat geval, kun je naar een uitzendbureau om je te helpen met het vinden van een baan. Uitzendbureaus zitten door het hele land, bijvoorbeeld uitzendbureau Ridderkerk. Maar ook als het niet meteen lukt om je droombaan te krijgen, geef de moed nooit op. Dat er op dit moment geen werk voor je te vinden is, betekent niet dat je nooit je droombaan zult kunnen beoefenen. Dat gezegd hebbende, wil ik afsluiten met de volgende notitie. Sommige mensen zullen zeggen dat dromen slechts dat zijn, dromen. Maar ik geloof dat je altijd je dromen moet blijven volgen. Het zal soms zwaar zijn, maar dat is alles in het leven. Dus geef de hoop niet zomaar op.