Werken in Den Haag in het hotelwezen

Internationaal Den Haag

Den Haag, misschien niet zo bekend als Amsterdam maar toch zeker een van de meest belangrijke internationale steden in Nederland. Een prachtige historische stad waar het Nederlandse parlement is gevestigd en ook de koning in Paleis Noordeinde zijn werk doet. De stad is ook het thuis van de Verenigde Naties’ internationaal gerechtshof en waar internationale criminele strafzaken worden afgehandeld. Omdat het zo’n mooie historische stad is, is Den Haag ook een van de leukste steden om te werken en/of zaken te doen. In dit artikel gaan we in op de leukste werkplekken van Den Haag en waarom het zo’n goede plek is voor zakendoen.

Toen ik nog voor een groot internationaal bedrijf werkte koos ik er vaak voor om mijn vergaderingen in Den Haag te houden. Nu klinkt dat misschien raar maar voor dergelijke grote bedrijven komt er veel poespas kijken bij een vergadering. Er waren vaak tientallen of wel honderden mensen aanwezig of er waren belangrijke klanten die we een bijzondere ervaring moesten geven. Omdat Den Haag zo’n historische stad is met een ouderwetse binnenstad zijn er zeker daar prachtige plekken om vergaderingen en congressen te organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld in Hotel het klooster, een prachtig historisch gebouw vergaderen. Het is ook nog eens een bijzondere ervaring omdat het een leerhotel is. Dit betekent dus dat er vooral jonge studenten zijn die er werken. Dit geeft het een vibrerende sfeer. Zoek je een vergaderlocatie Den Haag? Er zijn meer dan genoeg opties.

Hotelmanagement

Wanneer je wilt werken in Den Haag is een opleiding in hotelmanagement dan ook een uitstekende mogelijkheid. Vanwege de internationale belangen zijn er veel hotels en vergaderlocaties waardoor er ruim werk is. Daarnaast biedt een opleiding hotelmanagement ook ruime mogelijkheden tot doorgroeien. Dit komt omdat veel hotels tegenwoordig onderdeel zijn van grote internationale concerns waar er meer dan genoeg gelegenheid is om uiteindelijk op een zeer hoge positie te eindigen.

Het belangrijkste om te hebben als je in het hotelwezen gaat werken is dat je professioneel kunt omgaan met gasten. Niet alleen hoe je gasten bedient is belangrijk maar ook als je op een hoger niveau in de organisatie werkt ben je bezig met klanten. Zo zijn er zaken als het afhandelen van klachten en het uitvoeren van onderzoeken naar tevredenheid.

Ook leer je marketing en het uitvogelen in inspelen op de behoefte van klanten. Zo schrijf je bijvoorbeeld strategie- en communicatieplannen voor het hotel. Alles bij elkaar is het een leuke banensector in een prachtige stad met veel doorgroei mogelijkheden.